شاید شما هم جزء افرادی باشید که هنوز تجربه کار با نرم افزارهای آنلاین را تا کنون نداشته اید. در این مطلب قصد دارم تا شما را با اینگونه نرم افزارها تا حدودی آشنا کرده و تجربه جدید را به شما هدیه کنم.
نرم افزارهای آنلاین چه هستند و چگونه کار می کنند؟
چرا آنلاین؟ و فایده این کار چیست؟
تفاوت آن با نرم افزارهای آفلاین چیست؟ و ...
شاید این شوالات هم در ذهن شما باشد که هنوز پاسخی برای آنها ندارید.
با توسعه فضای اینترنت و گستردگی روزافزون آن نفوذ این ابر رسانه اجتماعی در تمامی عرصه ها بسیار چشمگیر بوده تا حدی که توسعه و پیشرفت دنیای پیش رو و آینده را بدون در نظر گرفتن آن غیرممکن می سازد. سخت افزارهایی که این شبکه عظیم را پشتیبانی می کنند دارای قابلیت های بالایی بوده و همواره به جدیدترین فناوری ها به روز می شوند. ازسوی دیگر بر روی هر کامپیوتر شخصی مرورگرهای قدرتمندی مانند گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس و ... وجود دارند که این مرورگرها بستر قدرتمندی را جهت اجرای نرم افزارها و یا مرور صفحات سنگین وب با سهم بالایی که از پردازش سیستم ها در اختیار می گیرند را فراهم می کنند. در سالهای اخیر شاهد توسعه زبان های برنامه نویسی جدید برای این منظور توسط شرکت های بزرگ دنیا از جمله گوگل، فیسبوک، یاهو، مایکروسافت و بسیاری دیگر از شرکت های نوپا به این عرصه هستیم که خود بیانگر این مطلب است که روی آوردن به نرم افزارهای آنلاین و تحت وب با رشد چشمگیری در حال افزایش است.
نرم افزارهای آنلاین(تحت وب)
هر برنامه کاربردی تحت وب ، نوعی برنامه کاربردی سرویس گیرنده / سرویس دهنده به شمار می آید . این بدین معناست که وظایف یک برنامه کاربردی در بین کامپیوتر سرویس گیرنده (سیستم شخصی شما) و یک کامپیوتر سرویس دهنده (سرور وب) تقسیم می شود . این کامپیوترها از طریق اینترنت یا شبکه داخلی با یکدیگر به تبادل اطلاعات می پردازند.
برای دستیابی به هر برنامه کاربردی تحت وب می بایست از یک مرورگر وب مانند گوگل کروم و یا فایرفاکس و ... استفاده کنید که در یک کامپیوتر سرویس گیرنده اجرا می شود .
برنامه کاربردی تحت وب خودش در یک کامپیوتر سرویس دهنده ذخیره می شود . نرم افزاری که از آن تحت عنوان وب سرور یاد می شود، در این کامپیوتر اجرا می شود که امکان ارسال صفحه های وب به مرورگرها را برای سرویس دهنده فراهم می سازد.
چون بیشتر برنامه های کاربردی وب با داده هایی کار می کنند که در یک بانک اطلاعاتی ذخیره می شوند یک بانک اطلاعاتی نیز در بیشتر کامپیوترهای سرویس دهنده وجود دارد.
بطور خلاصه نرم افزار تحت وب : نرم افزاری است که تما م اطلاعات در سرور نصب می شود و شما برای دستیابی به اطلاعات باید از مرور گر اینترنت استفاده کنید.
مزایای استفاده از نرم افزارهای آنلاین
نرم افزار هایی که فقط قابل نصب روی یك سیستم نصب می باشند تمام پردازش ها توسط یک سیستم انجام شده و قابلیت دسترسی به نرم افزار و یا فایل های آن در نقطه دیگر و جود ندارد همچنین امکان تهیه نسخه پشتیبان از فایل های مورد نیاز شما که می تواند صورت وضعیت و یا برآوردی از یک پروژه شما باشد تنها برروی رایانه شخصی شما قابل بازیابی است این در حالی است که نسخه های تحت وب قابلیت دسترسی و کنترل پروژه و استفاده از نرم افزار و فایل های خود را از هر نقطه براحتی خواهید داشت.
برخی دیگر از مزایای نرم افزارهای تحت وب به نسبت به نرم افزارهای قابل نصب :
- سهولت استفاده در بستر وب
- سرعت بالا و افزایش راندمان كاری
- چند كاربره بودن به تعداد نامحدود
- چند منظوره بودن و قابلیت اجرای هر گونه پردازش و محتوا
- چند پردازشی بودن و قابلیت جمع شدن چند سرور روی یك پردازش